2023/11/14

Vöhandumaraton 2023 - Kun kaikkensa yrittää ja sitten onnistuu, niin siihen pitää tyytyä.

Ahkeruus palkittiin.
Yhdestoista kerta Vöhandumaraton
ja voitto luokassa C1Men.

Jos Vöhandu kiinnostaa, niin tässä on sinulle ja ennen kaikkea huollollesi tiivis paketti.

Lopussa linkki aikaisempiin Vöhandu-tarinoihin.


Kirumpään pohjapadot kannattaa laskea huolella. Ajelen menomatkalla aina katsomaan vesitilanteen. Jos on vähän vettä, aukeaa alimmaisen kynnyksen vasempaan reunaan kanootin mentävä helppo kolo. Muuten kielien kohdalla kannattaa tuikata oikeasta reunasta ohi alapuolen pohja-aallon.

Jos kippaat, pidä kanootista kiinni ja koita päästä oikean puolen akanvirtaan ja rantaan. Ulkokaarten ranta on jyrkkä ja pehmeää mutaa.  Tämä toinen video antaa kuvaa huollon silmin. Vöhandun järjestelyt ovat kiitettävät myös huoltoautojen osalta. Mutta kun vesillä on yli tuhat joukkuetta, niin huoltoautojakin on paljon liikkeellä.
 
Huoltoauton saa kantopaikkojen lähelle 5-10 minuutin kävelymatkan päähän. Kannattaa noudattaa paikallisten ohjeita.

Jos olette melomassa isolla porukalla, niin kannattaa sopia, että pysytään yhdessä, niin yksi huoltoauto riittää. Jos melojien välillä on isot nopeuserot, niin yksi auto ei välttämättä ehdi joka paikkaan. 

Rantautumiset ja vesille menot näyttävät ruuhkaisilta, mutta sinne vaan sekaan ja huolto ottaa kanootin keulasta ja kiskaisee maihin. Rannat ovat mutaisia, kumisaappaat ovat tarpeen.

Maalialueella kannattaa miettiä kaksi kertaa, mihin jättää auton. Yksin ollessa olen vienyt auton maaliin edellisenä iltana ja pysäköinyt sen valotolpan alle ihan alueen ulosajotien viereen. Paluu sitten taksilla, jos ei ole muuta kyytiä. Kisapäivänä on turha koittaa saada taksikyytiä. Olen tyytyväinen, tällä kertaa tuli luokkavoitto, joten seuraava osallistumiseni on ilmainen. Valitettavasti 10. juhlamelonta siirtyy vuodelle 2025.


 Kanoottina oli jo toista kertaa Northstar Trillium.
Ai-niin: laita kanoottiisi Suomenlippu -tarrat. Saat kannustushuutoja sekä rannasta että joella.

Tästä pääset klikkaamalla aikaisempiin Vöhandumaratoneihin.Off-Road -melonnan äänenkannattaja.