2024/03/04

Räntää ja sulaa helmikuussa.

Mitä aikaisemmin melontakauden aloittaa,
sitä lämpöisemmältä kesä tuntuu.
Kauden alkuun haluamme Timon kanssa kerätä mahdollisimman paljon kilometrejä. Mennään sinne, mistä löytyy sulaa. 

Ylempi kuva: punvalkoinen kajakki hangella, Timo seisoo kanootin keulan puolella vetonaru kädessä keltaisessa kuivapuvussa. Alempi kuva: räntäluminen kanootti ison kuusen juurella joen rannassa.

Mustionjoen rantaan ei vielä pääse autolla. Hanki pettää joka toisella askeleella. Kanootin vetäminen rantaan käy kuntoilusta. Räntää sataa valtavina, kaiken kastelevina hiutaleina. Räntäsade tekee maisemasta ainutkertaisen. Joki on reilusti tulvassa.

Kanootin luminen keula osoittaa harmaaseen puistomaiseen jokimaisemaan.

Tulvaveden saartamat puut heijastuvat tyynestä joen pinnasta. Ilmassa isoja räntälaikkuja.

Jokirannan lehdettömiä puita. Hiljainen, vaaleanharmaa räntämaisema.

Rannan lumiset pellot jatkuvat jokeen. Timo onpysähtynyt rantaan katselemaan peltomaisemaa.

Vaikka tarkoitus on meloa kilometrejä, pysähdymme vähän väliä kuuntelemaan hiljaisuutta ja ihailemaan maiseman harmaan sävyjä. Vastavirta antaa kunnon vastuksen. Melomme silti useamman kerran avointa maisemaa molempiin suuntiin.

Kajakki lipuu kohti kuvaajaa, Timon mela on kajakin päällä poikittain. Harmaan maiseman väriläiskä on Timon keltainen kuivapuku.

Kartta Mustionjoelta. Jokeen merkitty kolmen kilometrin osuus, jota meloimme. Lisäksi merkitty, mihin jätimme auton ja mistä menimme vesille.

Jokea on auki kolme kilometriä. Päsaträsket on vielä osin jäässä. Emme laske Junkarsborgin nivaa alas. Virta on sen verran voimakas, että kanootit pitäisi raahata paksun ja upottavan lumen läpi takaisin ylävirtaan.

Höyryinen saunan sisäkuva valkoisista muoviämpäreistä, pesuvadeista ja löylykuupasta saunan lauteilla.

Särkisalon sauna lämmittää rännän kastelemissa hansikkaissa ja melontatossuissa paleltuneet sormet ja varpaat. Pitää kehittää rännän kestävät varusteet.

Illalla olemme Timon kanssa samaa mieltä, että räntäsade, tyyni ja Mustionjoen hiljaisuus kruunasivat melontakauden avauksen.  

Linkki: Home ja etuvasemmalle ylös
Off Road Paddler -etusivu
INdex ja nuoli oikealle ylös
Offrd -hakemisto

 Korppi-tunnus ja sen alla Off Road Paddler, Paddler punaisella ja sen alla teksti Sinne päin.