2024/05/16

Pakboatin kanssa talvipakolaisena. Bali 1/4

Bali on matkakohteena lämmin,
ystävällinen, turvallinen ja edullinen.
Myös melojalle.

Pakboat Balian-joella. Balian Hideaway - River Hut.
Blogin kuvia klikkaamalla näet ne suurempana Google-kuvissa.
Bali on kahdeksan astetta päiväntasaajan eteläpuolella. Päivän pituus on aika tasan 12 tuntia ja pimeys tulee hetkessä.

Aikaisemmilla reissuilla olemme Riitan kanssa oppineet, että Bali kannattaa kokea viikko kerrallaan. Olemme viikon yhdessäpaikassa ja tutustumme sen ympäristöön. Sitten muutamme toisaalle.

Muutomatkalla poikkeamme meitä kiinnostaviin kohteisiin. Usein kiinnostava kohde löytää meidät. Tutkimusmatkailu palkitsee.

Meloja ja kanootti majapaikan uima-altaassa.
Pakboat Visakha Sanur -hotellin meidän huoneen uima-altaassa.

Balilla on vasemman puoleinen, kaaoottinen liikenne. Vuokramopolla liikkumiseen olemme liian tervejärkisiä. Käytämme paikallisia autoilijoita. Auto ja kuljettaja on halvempi kuin vuokra-auto.
 
Majapaikalla on tarjota joko oma auto ja kuljettaja tai sitten heillä on hyvä kontakti luotettavaan kuljettajaan. Kerromme henkilökunnalle, että tiedämme, mihin haluamme mennä. Emme toivo kuljettajalta valmiita vaihtoehtoja nähtävyyksistä tai ruokapaikoista. Näin toimien ongelmia ei ole ollut. Kuljettajat puhuvat englantia.

Balilainen temppeli rannassa. Kuvan keskellä Pakboatin keula.
Pakboat Danau Batur -kraaterijärvellä.
Pura Jati Segara -hindutemppeli.

Minulla on oma Pakboat matkassa, siksi valitsemme majapaikat läheltä vettä. Varaamme majapaikat itse. Se on vähän työlästä, mutta palkitsevaa.

Balille ei ole suoria lentoja. Finnairilla on ollut edullisia lentoja Singaporeen ja sieltä on suoria lentoja Balille. 

Aallonmurtajan suojassa balilainen kaksipontooninen kalastajavene poijussa. Kuvan alareunassa Pakboatin keula. Aaalonmurtajalla nuoripari ja aurinkokatos.

Pakboat Benoa -lahdella.
Bali Tropic Resort & Spa.

Ortkiebin mustakeltainen kassi lentokentän liukuhihnalla suurten tavaroiden laatikossa. Seinällä lukee Special Paggage, Finnair ja toisessa valotaulussa Oversized Items.
 

Pakboat kulkee lisämatkatavarana. Painoraja on 30-32 kg ja hinta n. 100 € per lento. Ongelmia ei ole ollut, kunhan muistaa kentällä etsiä lisämatkatavaran painavien/suurien matkatavaroiden luukulta. Normi hihnalla se ei tule.

  


Kaaviomainen Balin kartta, jossa näkyy nuolilla viikottaiset asumisjärjestyksemme.
(1) Visakha Sanur (2) The Teeng Tejakula Villas

(3) Bali Tropic Resort (4) Balian Hideaway River hut
 

  
  Reittimme Balilla.


 
      
Ennen merta on tunnelmallinen ja hiljainen mangrove-metsikkö. Kun Riitta kuvasi minua sillalta, hän näki pieniä alligaattoreita ja kilpikonnia. Minua eivät kiusanneet edes hyttyset.

Pihavalo valaisee Bakboatin betoniseinäisellä pihalla. Maa osin ruohikkoa.

Pakboat koottuna pihallamme. Aamulla henkilökunta hämmästyi ja hotellissa alkoi kiertää sana, että "They have a Boat!"  
 
Vehreän majatalon pihalla Pakboat on olkikattoisen rakennksen räystään alla suojassa. Kanootti on ylöasalaisin. Kuljetuskärryn pyörät sojottavat ylöspäin.

Aamiaisen jälkeen minulle osoitettiin suojaisa, varjoinen paikka kanootille. Sain sen kellautettua siihen kärryineen päivineen.

Tyyni kanavan pinta heijastaa puiden reunustamaa kanava. Violetti taivast heijastuu vedestä ja piirtää puiden silhuetit. Kuva on otettu kanavan ylittävältä sillalta.

Iltakävelyllä katselemme Riitan kanssa hienoa kanavaa, jonne olen menossa huomenna melomaan. Ei hyttysiä eikä muitakaan öttiäisiä.

Pakboat kuivalla maalla kanoottikärryyn lastattuna. Taustan puiston etualalla on yksi lukuisista pienistä uhripaikoista. IHmiset toivat näihin pieniä banaaninlehteen käärittyjä ropposia, joissa oli kasveja.

Saan puuhailla ja kärräillä kanoottiani kaikessa rauhassa. Ihmiset liikkuvat lähinnä mopoilla eivätkä vilkaisua enempää otta kontaktia. Takana on pieni uhripaikka.


Riitta seisoo hotellin aulassa. Matkalaukut ja Pakboatin kuljetuslaukku odottavat kyytiä.

Viikko vilahti tässä ystävällisessä paikassa. Odotamme kyytiä saaren pohjoisrannalle. 

Klikkaa seuraavaan Bali 2/4 -tarinaan

Nuoli. LInkki seuraavaan kirjoitukseen.  

   
   Rantatyrskyt ovat tämän
   paikan taustamusiikkia.
   Pitää miettiä, mihin
   pääsen melomaan >>>

Korppi-tunnus ja sen alla Off Road Paddler, Paddler punaisella ja sen alla teksti Sinne päin.