2024/08/03

Tulivuoren kraaterissa melomassa. Bali 3/5

 "Kraaterin vesi on vaarallista."

Autossa otettu selfiekuva minusta, nenäprofiili ja autonkuljettajasta turbaani päässä ja kasvoilla valkoinen hengityssuojain.. Vieressä kaksi kuvaruutukaappausta puhelimen korkeus-appsista. Korken kohta 1653 metriä ja sen alla toinen kaappaus 1033 metriä.
Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana Google -kuvissa.

Kuljettajani varoittaa minua kraaterijärven vedestä. Jos sinne uppoaa, niin painuu pohjaan. Syvälle.

 Ihmettelen, mikä tekee vedestä vaarallisen? No tietysti se, että vesi on makeaa vettä. Balilaiset ovat tottuneet kellumaan suolaisessa merivedessä, jossa tuskin tarvitsee edes osata uida.



Vauhdikas kiipeäminen ensin yhden tulivuoren reunan yli ja sitten mutkaista ja kapeaa tietä alaspäin Danau Batur -järven rannalle on koskenlaskua autolla. 
 
Kaksi vanhempaa rouvaa myivät minulle hymyjen kera eväsbanaaneja. Viereinen kuva vuoristokylän pääkatu. Talojen katolla liehuvat keltaiset ja punaiset puolueliput. Maassa on tulossa vaalit.
Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana Google -kuvissa.
 
  Vuoristossa pysähdymme ostamaan eväsbanaaneja. 
 
Kolme kuvaa, ensimmäisessä mopoilija tulee mutkassa vastaan. Taustalla kohteemme, kraaterijärvi. Toinen kuva Danau Batur -kraaterijärven rannalta. Rannassa kaksi yhdestä puusta veistettyä sinistä ruuhta. Ruuhen pohjalla krouvisti veistetty puumela. Toisen ruuhen tuhdolla seisoo nuori poika onki kädessä. Taustalla järveä ja vastarannalla kohoaa tulivuoren reunaa. Kolmannessa kuvassa maassa, kuluneiden betonilevyjen päällä punamusta Pakboatin nahka ja kuparinkiiltäviä tukikaaria.
Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana Google -kuvissa.

Pääsemme autolla ihan rantaan. Rannassa on muutama poika ongella. Minä puuhineni en kiinnosta heitä. 

Klikkaa kuvaa, niin näet sen isompana Google -kuvissa.

Ei tämä ihan suomalaiselta metsäjärveltä vaikuta. Meloessa kraaterijärvellä olen hyvin tietoinen, että allani on sulaa magmaa. Olo on kuin ruutitynnyrissä meloisin.


Klikkaa seuraavaan Bali 4/5 -tarinaan

Nuoli. LInkki seuraavaan kirjoitukseen.  

   
  Turistirannalla
  tyrskyiltä suojassa>>>

Korppi-tunnus ja sen alla Off Road Paddler, Paddler punaisella ja sen alla teksti Sinne päin.