2024/09/18

Bell Magic tulikaste, XLVII Gullö Runt

Etualalla muistopatsas, jossa numerot 47.22.8, sen takana poikittain kaksi punaista kanoottia. Ensin Magic ja sitten Northstar -kaksikko. Kanoottien takana poseeraavat diplomit kädessä Jaakko Emilia ja Sampo. Jaakolla sateenkaarihattu.
47.22.8 on Thorvald Stömbergin voittoaika
Helsingin olympialaisissa luokassa K-1 10 000m.

Aavistin oikein. Olen parempi Magic-meloja nyt kuin vuonna 2006, jolloin ostin tuon kanootin meloakseni sillä Suomen rannikon.

Gullö on moni-ilmeinen kierrettävä. Eri vuosien tuloksia ei kannata verrata. Nyt keskinopeuteni oli 6,5 km/t. Vuonna 2012 meloin Magicilla toiseksi parhaimman aikani,  keskinopeus oli 7,1 km/t 

Alkumatkan pääsin tuulen suojassa Emilian ja Sampon peesissä. Northstar -kaksikko on sen verran hyväliukuinen, etten saanut siitä juurikaan peräaaltoapua. 

Magic pysyi hyvin kaksikon takana keula senttien päässä kaksikon perästä. Magic oli helppo puuskissa. Vastatuuli-osuuden lopussa, kun pääsin rannan tuntumaan tuulen suojaan, niin kaksikko alkoi jäädä. 

Alun perin ajatukseni oli, että mennään tasatahtia. Mutta navakasti puuskaileva vastatuuli pani minut toisiin ajatuksiin. En halunnut olla muille jarruna, joten ajattelin, että otan alkuun etumatkaa, kun se tuntuu helposti saavutettavan. Saavat sitten minut kiinni, kun alan väsyä. 

Suojainen kevyttä -osuus kulki jo varmasti. Magic piti hyvää nopeutta aina kun tuuli helpotti. 

Myötäisellä menin pitkiä osuuksia niin, että gps näytti nopeuksia kahdeksan molemmin puolin. Myötätuulessa  ja aallokossa Magic ei oikutellut. Meno oli tasaista ja varmaa.

Jomalvikin kanava oli tapansa mukaan hankala. Tuuli oli painanut vettä Gullön yläpuolelle ja nyt sitä virtasi kanavaa pitkin vastaan. Siinä on turha riuhtoa. 

Kanavan jälkeen pääsin taas vauhtiin. Sivutuuliosuudella Magic eteni rauhallisesti puuskista ja aallokosta välittämättä. Maalissa kuulin, että joku oli tuossa kohtaa joutunut uimasille. 

Kaksi melojaa punaisessa kanootissa. Etumelojalla numerolappu rinnassa. Aktian logon alla kilpailunnumero 72.
Aikaero kasikkoon 7 minuuttia.
 

En ollut sen kummemmin vilkuillut taakseni, joten yllätyin, kun maalissa sain jonkun aikaa odottaa, että Emppu ja Sampo tulivat loppusuoralle.

Vehreä kaislikko, etualalla aallokkoa, jossa kajakki sivuttain ja Jaakko meloo punaisella Magicillä kohti kuvaajaa.
Tultiin tytär-Mannerlan kanssa melkein koko matka peräkkäin.
Kuulin maalissa, että olin toiminut reittiluotsina. Kuva Ilkka Pitkänen

 
Jaakko käsi ilmassa ja sateenkaarilakki päässä tulossa laituriin. Taustalla kajakki ja turvavene, jossa kaksi miestä.
Yrmeä ilme, kun tavoite rikkoa oma ennätys 2:41:24 ei onnistunut, mutta meni sentään alle kolme tuntia. Gullö osaa yllättää. Kuva Ilkka Pitkänen 

Kanootti suoraan ylhäältä kuvattuna. Keltaiset ilmasäkit kiinni punaisilla ristikkäisillä kuormahihnoilla.
Merja T on kohdellut kanoottia hyvin 18 vuotta. En löytänyt rungosta yhtään murtumaa, lähinnä naarmuja. Olen tyytyväinen tekemäämme vaihtokauppaan ja toivon Merjankin olevan.

Summa summarum. 

Navakkatuulinen Gullö Runt oli hyvä tutustuminen entisöimääni Magiciin. Nyt, kun omat taidot ovat kehittyneet ja tiedän - ainakin tällä hetkellä - mitä haluan, niin tulen Magicin kanssa  toimeen vielä pitkään.

Olen luonteeltani kanootinvaihtaja, joten kyllä minulla on takaraivossa mielessä Welhonpesän hyllyssä näkemäni Northstar Magic Black/Lite. 


LInkki seuran sivulle. Wågenin  logo, keltaisen melan lavan edessä sininen W-kirjain. Kehyksenä vireä seppele
Logoa klikkaamalla pääset Wågenin sivuille.

Tässä toinen linkki:
Linkki Gullö Runtin ennakointiin vuodelta 2013 >>>

Korppi-tunnus ja sen alla Off Road Paddler, Paddler punaisella ja sen alla teksti Sinne päin.