2024/01/25

Off Road Paddler - Sinne päin.

Punainen melan lapa, jossa on mustalla pohjalla punaisia kuviota ja keltainen pallo.

Olin joulun alla melantekokurssilla Hämeenlinnassa. Ensimmäinen omatekemä mela. Ei siitä kummonen tullut, mutta opettavainen ja ajatuksia herättävä viikonloppu se oli.

Melasta tuli mieleeni, että Off Road Paddler -blogilla ei ole varsinaista tunnusta. Mela tulee tietysti ensi mieleen, mutta mikä on Off Road -mela?

Etsiskelin, googlailin ja luin lähinnä Kanadan Inuiittien tai First Nations -ihmisten perinteitä. Olen sentään tehnyt yhden ikimuistoisen melontaretken Yukoniin Snake Riverille. Linkki tarinaan >>>

Silmiin osui hieno tarina tavallaan maan synnystä. Paholainen oli ottanut tähdet, kuun ja auringon vangiksi ja kaikkialla oli pimeää.

Viisas lintu, korppi, joka oli siihen aikaan valkoinen lintu. Liiteli paholaisen pesään ja nappasi nokkaansa auringon. Paholainen huomasi varkaan ja korppi joutui pakenemaan paholaisen luota ulos savupiipun kautta.

Korpi palautti maailmaan valon, mutta savupiipussa tarttunut noki säilyi ja Korppi on ollut musta siitä saakka.

Toteemeissa ja puuleikkauksissa on usein korppi, jolla on aurinko nokassa.
 
 
Käytän melontaretkilläni kokkaamiseen avotulta, yleensä risukeitintä, kehitysmaaliesi Turbo-Stovea, Linkki >>> . Melontaretkeilyni on nokista puuhaa, siksi koen sukulaisuutta nokiselle valontuoja korpille.

Korppi ylösalaisin käännetyn kanootin päällä. Etualallla teltan kulma.
Yukonissa korppi tuli hyvästelemään 
meidät kun odotimme kyytiä leirintäalueelta
ihmisten ilmoille.

Mela on kuvaelementtinä pitkä ja kapea, joten katkaisin melan varren pois ja piirsin korpin melan lavan sisään. Katkennut melan varsi päättyy korpin jalkaan. Koriste-elementit noudattavat perinteisiä muotoja.

Kun tuli uusi ilme, alkoi blogin teemateksti Minun tapani vesillä tuntua korpin rinnalla viisastelulta.

Mitä on Off Road? Etsin vaimoni Riitan kanssa vesiviisauksia. Ne tuntuivat kömpelöiltä ja tuntuivat olevan kaukana Off Roadista. Pitää olla jytinää, paksua nahkaa ja epämääräistä meininkiä.

Niistä se syntyi: Off Road Paddler - Sinne päin. Tykättiin molemmat ja siinä se on. Sovellukset alkavat näkyä uusissa julkaisuissa.

Seuraavana suunnitelmissani on kehittää blogin käytettävyyttä, parempaa hakemistoa ja juttuja yhdistäviä linkkejä.

 

Linkki NEXT ja nuoli oikealle
Linkki: Home ja nuoli ylös

Linkki Offrd.fi-sivustoon: Index ja nuoli alaspäin

Korppi-tunnus ja sen alla Off Road Paddler, Paddler punaisella. Ja tekstin alla kursiivilla Sinne päin.