Nakukanoottikuvat vuonna 2010

2010 / 1

Melojaporukka nuotion luona tauolla. Kahden istujan kohdalla on heidän nimensä, Jaakko ja Ilkka.


Pieni on melojan maailma. Itse asiassa halusin tällä kuvalla kertoa, että Jongun Hujaus kokoaa laajalti melojia eri puolelta Suomea leppoiseen tapahtumaan.
 
Jutunjakaja - muistilehtiöstä irti revitty paperisuikale. Sama kuvio esiintyy Nakukanoottikuvan vasemmassa reunassa.

2010 / 2

Kuohuvassa koskessa meloo kaksi kanoottimelojaa kädet pitävät melaa liki samassa asennossa, vasemmalla avokanootti oikealla kajakki.

Taas kerran kanootti/kajakki -vertailu. Tässä on taustalla monen melontaseuran tiukka jako alkeiskursseilla kanootteihin ja kajakeihin. Oma kokemukseni on, että alkeita voi opetella millä kalustolla tahansa. Oleellista on, että halukas innostuu. Kyllä hän sitten ajan kanssa löytää oman välineensä.
 
Englannin kanoottiliiton, BCU:n kursseilla Nurmeksessa oli osallistujia kajakeilla, koskareilla ja inkkareilla. Ainoa ero oli kurssin lopun todistusten jaossa. Todistuksessa luki, millä välineellä kurssi oli suoritettu. 

Jutunjakaja - muistilehtiöstä irti revitty paperisuikale.

2010 / 3

Meloja istuu maalaiskaupan portailla ja nuolee eskimojäätelöä.
 

Jäätelöperinne jatkuu. Barön kaupan portailla itsenäisyyspäivän retkellä vuonna 2022.

Jutunjakaja - muistilehtiöstä irti revitty paperisuikale.

2010 / 4

Kaksi autoa, kanootit katolla etenevät hiekkatiellä. Tien molemmin puolin on punasiniset tolpat, jotka kertovat, että ollaan ylittämässä kahden valtion rajaa. Kuvan on ottanut takimmaisen auton kuljettaja tuulilasin läpi. Kaksi auton katolla olevaa kanootin keulaa näkyy kuvan yläreunassa.

Maailma on muuttunut. Liioittelen kuvatekstissä. Eihän tuossa ehkä ollut ketään. Molemmat valtiot olivat osa Neuvostoliittoa. Mutta tuskin suomalaist melojat olisivat noin vain kulkeneet tästä.
 

Jutunjakaja - muistilehtiöstä irti revitty paperisuikale.

2010 / 5

Ylösalaisin oleva kanootti kosken kuohuissa. Kuohuista pilkistää melojan käsi joka pitää melasta kiinni. Melan lapa osoittaa taivaalle.

Löysin suvun kirjoista urheilulehden yli sadan vuoden takaa. Pitihän sitä siteerata. Kuvaksi löytyi vauhdikas koskipuljauskuva. 
 
Meillä oli usein mukana melova valokuvaaja Timo Ripatti. Sovimme, että meitä saa kuvata ja kuvia saa julkaista ja me puolestamme voimme käyttää kuvia omiin tarpeisiimme.

Kolme kuvaa samasta aiheesta. Kahdessa kuvassa on piirretty näkyviin vaaka- ja pystyviivoja sekä muuta diagonaali kultaisen leikkauksen 5:3 suhteessa. Kuvien huomiopiste on kuohuista nouseva melojan käsi, joka pitää melasta kiinni. Ensimmäisen kuvan rajauksessa on kanootti kuvan yläosassa ja alaosa on kosken kuohua. Lopullinen rajaus siirsi kanootin alemmas kuvaan, jotta tumma tausta piirtäisi ilmassa heilahtavan melan näkyviin.

Rakensin kuvan sommitelmaa kultaisen leikkauksen avulla. Kultainen leikkaus on karkeasti 5:3. Halusin silti taustalla olevan ison kiven ja tummuuden mukaan kuvaan kuohujen sijaan.

Jutunjakaja - muistilehtiöstä irti revitty paperisuikale.

Linkki vuoden 2011 Nakukanoottikuviin

Linkki vuoden 2009 Nakukanoottikuviin


Kuvalinkki blogin etusivulle: lihaksikas käsi nyrkki pystyssä ja nyrkissä yksilapainen kanoottimela.

Off-Road -melonnan äänenkannattaja.