Nakukanoottikuvan tarina

Paljon pieniä melonta-aiheisia kuvaruutuja. Kuvaa hieman kallistettu.

    

Kajakkimelojien salaliitto!   
 
Nakukanoottikuva syntyi, kun joku kirjoitti sfnet.melonta -keskustelupalstalle, että Meloja -lehti on suuntautunut pelkästään kajakkeihin. Salaliitto!

En uskonut salaliittoon. Tuli mieleeni, että kukaan ei vaan kirjoita inkkarijuttuja Melojaan. 

Lehtijutut ovat suuritöisiä, mutta kysyin Melojan päätoimittajalta, Ilkka Pitkäseltä, että kelpaisiko pieni kanoottikuva ja kuvateksti. Kelpasihan se. Nakukanootti syntyi.

Tein kymmenen vuoden aikana näitä kuvajuttuja tasan 49 kappaletta. Kunnon päätoimittajana Ilkka ei puuttunut valintoihin tai teksteihin. Oli hieno projekti.

Moni kuvista on edelleen ajankohtainen tai ainakin kuvaa omaa aikaansa. Julkaisen näitä uudelleen vanhimmasta uusimpaan tänne blogiin syntykommenttien kera. 

Kuvissa on alt-tekstinä kuvailutulkkaus.

 49 

Kuvassa 7x7 samankokoista kuvaruutua, jokaisessa ruudussa on Meloja-lehdessä julkaistu Nakukanoottikuva. Kuvateksinä on 49 yhteistä retkeä, naukkanotisti kiittää. Ja alla valokuvaajien nimilista. Kuvaa klikkaamalla pääset vuoden 2003 kuviin.Meloja-lehti uudistui, kun Melonta- ja Soutuliitot yhdistyivät ja samalla yhdistettiin Meloja- ja Airo -lehdet. Lehden ympärillä oli kaikenlaista kohinaa, niin kuin koko yhdistymisen ympärillä.

Olin silloin Melojan toimituskunnassa ja toimitukselle tuli lukijapalaute, jossa Nakukanoottikuvaa pidettiin turhakkeena muuten asiallisessa lehdessä. Ajattelin, että tässä myllerryksessä on hyvä hetki päästää Nakukanotisti eläkkeelle.

Kun tein tämän viimeisen kuvan, niin hämmästyin itsekin, että niitä oli kertynyt näin paljon. 
 
Vuoden 2003 Nakukanoottikuvat

Klikkaamalla alla olevaa vuosilukua pääset eri vuosien kuviin .

 2003      2004      2005 
 
 2006      2007      2008 

 2009      2010      2011  

 2012 


Allekirjoituskuva: lihaksikas käsi nyrkki pystyssä ja nyrkissä yksilapainen kanoottimela. Kuva on linkki blogin etusivulle.

Off-Road -melonnan äänenkannattaja.