2022/06/12

Riihimäen erämessut tunnissa

 


Eksyin matkalla erä-messuille! Google ohjasi minut Riihimäen Messut Oy:n konttorille. Luulin olevani perillä ja jätin auton luvalliseen parkkiin ja lähdin kävelemään. Aika pian huomasin, että kävelen päinvastaiseen suuntaan kuin reppumiehet ja muut erän näköiset kulkijat. Kun vihdoin löysin messualueen, minulla oli tunti aikaa tutustua alueeseen. 

Kun tulin messualueen portille, menin ensin maksamaa pysäköinnin. "No, löytyikö mitään?" Kysyi ystävällinen kasööri luukun takaa. "Öh, olen vasta menossa. eksyin."


Söpö Campperi Xtreme, otin vaan kuvan ja jatkoin matkaa. Oletan, että se oli Hyrian rekvisiittana. Seuraava vihreä elämys oli Yki-veneet. Ainakin herättivät muotoilullaan huomiota, eivät minun makuuni.
 

Telttoja pitää tietysti erämessuilijan katsella. Tiipissä oli luonnetta, samoin jurtassa oli fiilistä. Meloja minussa arvostaa vapaasti seisovaa telttaa. Niitä tietysti oli jokunen, mutta, mutta. Miksi edelleen telttoihin tehdään telttaputkille kankaasta kujat? Osasyyä on tietysti keveyden tavoittelu. Omassa melojan teltassani olen tehnyt kaarien kiinnittämiseen klipsit. Toimii. Jos on aidosti kiinnostunut, niin telttojen parissa menee helposti yksi messupäivä.


Tavaraa-tavaraa. Telttakaupalla oli tarjolla metsään vietävää. Ei ole mun juttu etsiä messutarjouksia.


No, olihan siellä yksi tuttu. Klaus Vanamo myymässä Ortliebin varusteita Scandinavian Outdoorin teltassa. Otin kuvan hinnastosta.


En löytänyt Ankarat Avotunturit -porukan osastoa. Olisin tietysti jututtanut Jaakko Heikkaa ja Kari Vainiota, kun vuoden päässä siintää melonta Grönlannissa. 

Osuin Benellin pyssy osastolle. Kysyin, mitä asetta he suosittelisivat jääkarhun tappamiseen? 

Kerroin, että asetusten mukaan rauhoitettua jääkarhua saa ampua vasta, kun se on alle 50 metrin päässä, minulle suositeltiin puoliautomaattiasetta "Koska siinä taitaa tulla kiire."

Huh, tehokas ase jääkarhuista kouluampujiin. Pasifisti minussa päätti, että vaimoni Riitta saa kirjoittaa nekrologini, kun hävisin painissa jääkarhulle. "Jaakko ei tarttunut aseeseen" -teemalla.

Olen oikeasti sitä mieltä, että jos teen retken, jossa pitää olla aseistautunut tuliaseella luontoa vastaan, en mene. Ei ole tätä päivää. Pippurisumute avaamattomassa kaupan paketissa oli riittävä suoja Yukonissa kahdessa karhun kohtaamisessa. Tässä linkki Yukonin retkeeni.

 


Wau! Jotain uutta: taiteltava ahkio. Tuote on sen verran tuore, ettei varsinaisia nettisivuja ole.

Onneksi nykytekniikka piirtää. Tuossa osasuurennos kännykkäkuvasta.

Tässä Kari Laaksosen yhteystiedot. Tuote vaikuttaa hyödylliseltä moneen talviseen tilanteeseen.

Messulöytö, minun makuuni.


Olen käynyt Kaliforniassa, Salinasissa John Steinbeck -museossa. Siellä oli hänen käyttämänsä camper Rosinante, jolla hän kiersi Yhdysvaltoja ja kirjoitti kirjan Travels with Charley. Kirjan lopussa hän kertoo eksyneensä kotikulmillaan.

Tietysti halusin tutustua Easy Campersiin. Tälläkö lähtisin matkaan juomaan hyvää konjakkia ja kirjoittamaan retkitarinoita?Nämä kontin mittaiset mökit kiinnostavat. Olisiko tuossa Hevossaaren hamppareiden tukikohta?
Easy Cabin voi saada Hamppareilta tarjouksen, josta eivät voi kieltäytyä.


Erä messut ovat vielä auki koko sunnuntain.
Jos minä koin kaiken tämän tunnissa, niin mitä saat, jos olet siellä koko päivän?

Off-Road -melonnan äänenkannattaja
 


 

 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Vastaan, kunhan huomaan kommentin. Jos on kiire, laita email suoraan tai vaikka Facebookin kautta mulle.

You are welcome to comment in English too.